Zwarte t-shirts hebben een stoer en mysterieus imago

De geschiedenis van het t-shirt gaat een paar honderd jaar terug. Sinds de 19e eeuw heeft dit kledingstuk de wereld veroverd. Het gemak en comfort waarmee het t-shirt gedragen kan worden draagt daar aan bij. Niet voor niets is de collectie t-shirts op ShirtsofCotton.com ontzettend populair. Je kunt er onder andere terecht voor een mooi aanbod aan zwarte t-shirts.

Mysterieus en stoer zwart

james deanMannen lopen graag in t-shirts. Kijk maar eens op straat, en je komt exemplaren in allerlei modellen, kleuren en vormen tegen. De kleur zwart doet het al jaren goed bij de heren. Dit komt onder andere door het feit dat zwart geassocieerd wordt met ‘stoer’ en ‘mysterieus’. Niet voor niets liep James Dean graag rond in een leren zwarte jas. Foto’s van de Hollywoodster zijn tijdloos door de zwarte kleding die je ook vandaag de dag nog kunt dragen. Met een zwart t-shirt kun je dan ook alle kanten op. Draag het bijvoorbeeld in combinatie met een stoere spijkerbroek, of juist onder een net jasje. Hoe dan ook zie je er in zwart altijd stijlvol uit.

Formele en informele gelegenheden

In tegenstelling tot de kleur wit is zwart minder formeel. Met een zwart t-shirt behoud je dan ook altijd een nonchalante uitstraling. Het is dan ook een ideaal kledingstuk voor een ontspannen dagje uit. Draag het bijvoorbeeld onder een trainingspak tijdens sportieve activiteiten. Overigens is het niet zo dat t-shirts in de kleur helemaal niet gedragen kunnen worden tijdens een formele aangelegenheid. Je kunt het prima dragen tijdens een vergadering, maar dan het liefst onder een blouse of overhemd. Een V-hals t-shirt uit het assortiment van ShirtsofCotton is bijvoorbeeld zeer geschikt. Deze is zeer netjes afgewerkt, met onder andere een V-hals dat perfect aansluit bij een overhemd. Daardoor blijft het t-shirt netjes verborgen onder het andere kledingstuk.

Niet helemaal in het zwart

Overigens is het niet aan te raden om je geheel in het zwart te kleden. Een zwart t-shirt staat prima, maar minder mooi in combinatie met een zwarte broek en schema. Je loopt dan de kans ‘vormeloos’ en ‘saai’ over te komen. Een t-shirt in de kleur zwart staat normaliter het beste bovenop een grijze of blauwe broek.

Goede eerste indruk

Met de kleur zwart maak je een goede indruk op andere mensen. Gemiddeld hebben ze maar een paar seconden nodig om een eerste indruk van je te hebben. Uit onderzoek is gebleken dat personen die zwart dragen naar een sollicitatiegesprek relatief vaker aangenomen worden. Het is zeker het proberen waard wanneer je een dergelijk gesprek gepland hebt.

RAL-kleurenschema

De vraag is wel wat nu echt ‘zwart’ is. Daarvoor kun je het beste even kijken naar het RAL-kleurenschema. Zwart bestaat uit verschillende tinten, van licht tot donker. Gitzwart wordt ook wel RAL zwart genoemd. In het kleurenschema heeft gitzwart het kenmerk RAL 9005. Erg handig om te weten wanneer je bijvoorbeeld een t-shirt in een gitzwarte kleur wilt laten drukken of bestellen. Ook bij een schilderbeurt in huis komt kennis van het RAL-kleurenschema goed van pas.