Kledingrekken! Een opkomende woontrend

Stonden ze eerst nog in een hoekje op zolder, nu mogen ze gezien worden en wel in diverse kamers. Zo kan een kledingrek een leuke binnenkomer zijn in de gang. Vervang de hopeloos ouderwetse kapstok door een trendy kledingrek en hang daar een aantal mooie kledinghangers aan. Je hebt dan direct een functionele blikvanger in het halletje. Daarnaast mag er in de slaapkamer zeker geen kledingrek ontbreken. Als vervanging van je kledingkast of gewoon als handige aanvulling van je kledingkast. Je kunt er bijvoorbeeld je mooiste outfits aanhangen, de nieuwste mode items! Misschien heb je wel prachtige ballroomjurken of diverse carnavalskostuums die een ereplaats verdienen. Kledingstukken die gevoelig zijn voor kreukels en je nooit in een overvolle kledingkast zou moeten stoppen. Of je hangt er kleding aan die je wilt laten luchten, zodat je ze de volgende dag direct aan kunt trekken. Als je de ruimte hebt plaats dan eens een mooi rek in je badkamer. Hang hier aan een kant de frisgewassen badjassen aan en hang ernaast een paar schone handdoeken. Eenvoudiger kun je geen hotelsfeer in je badkamer creëren. Als laatste kun je kledingrekken ook in de buurt van je wasmachine, droger en strijkplank plaatsen. Hang moeilijk te strijken kledingstukken, direct na het wassen, aan een degelijke hanger op het betreffende rek. Zo voorkom je een hoop strijkwerk. Hang ook je gestreken kleding direct aan het rek, op die manier voorkom je nieuwe kreukels.

kledingrek
Functionele kledingrekken

Het is toch vooral het praktische aspect dat ervoor heeft gezorgd dat kledingrekken zo geliefd zijn. De ideale oplossing, vooral voor kleine ruimtes! Heb je slechts plek voor een kleine kledingkast in je slaapkamer, dan kan een kledingrek een mooie en functionele aanvulling zijn. Zo blijft je kledingcollectie altijd netjes en overzichtelijk. Ook de kamer zelf blijft zo mooi geordend. Bovendien staat een goed gekozen rek gewoon leuk in de ruimte. Omdat er veel rekken in hoogte zijn te verstellen, zijn ze ook erg handig in een kamer met een schuine wand. Zo kun je de hoogte aanpassen aan de verticale ruimte die je tot je beschikking hebt. Rekken maken het ook overbodig om kleding op een stoel, bed of grond te leggen. Daar worden je kledingstukken niet mooier van. Gelukkig zijn daar kleine rekken voor. Deze handige dressboys zijn vaak voorzien van een broekrek, een jashanger en diverse haakjes. Hieraan kun je bijvoorbeeld een mooie ketting of stropdas hangen. Kies je een kledingrek op wieltjes dan kun je deze te allen tijde verplaatsen. Wel zo handig, zo is het nooit een sta in de weg. Heb je tijdelijk meer hangruimte nodig dan gebruik je een extra kledingrek. Heb je een hoop kleding naar een goed doel gebracht en kan je rek even weg? Dan kun je het rek gemakkelijk opbergen en weer tevoorschijn halen zodra je kledingkast overvol raakt. Met een kledingrek dat voorzien is van een textiele hoes wordt je kleding beschermd tegen verkleuren door licht en stof.

Rekkentrend

Mode en interieur hebben elkaar gevonden met deze nieuwe trend rondom kledingrekken. Vooral door jongeren worden de moderne rekken met open armen ontvangen. Jongeren zijn over het algemeen gek op mode en wat is er leuker dan een nieuw item te kunnen showen? Dat nieuwe jasje en die design tas horen niet verstopt te worden achter gesloten kastdeuren, die mogen gezien worden! Een kledingrek is dan een creatieve oplossing en een leuk idee. Zorg er wel altijd voor dat je het rek niet te vol hangt, anders wordt het een rommelig geheel. Hang aan het rek je mooiste kledingstukken. Zo heb je op een persoonlijke en opvallende manier een leuke decoratie voor in je kamer. Wanneer je dit op de juiste manier doet, creëer je een modern en speels effect. Om een rustgevend geheel te creëren kun je het beste voor een of meerdere eenvoudige rekken kiezen. Het is je kleding die op moet opvallen en niet zozeer het kledingrek. Heb je lange jurken of jassen die je wilt tonen? Zorg dan voor een kledingrek dat in hoogte verstelbaar is. Zo kun je ten alle tijden het kledingrek aanpassen aan de kledingstukken die je op wilt hangen. Als je mooie schoenen, hoeden en tassen hebt die je erbij wilt plaatsen, kies dan een van de kledingrekken met een schoenenrek. Hierop kun je bijvoorbeeld ook een mooie opgevouwen sprei of badlaken neerleggen. Ook leuk is om aan de onderzijde een paar mooie kunststof schoenendozen te plaatsen.

Kledingrekken kiezen

Rekken kunnen een goede aanvulling zijn op een kast, maar ze kunnen deze ook volledig vervangen. Droom je al tijden van een mooie inloopkast? Creëer deze dan op eenvoudige wijze met behulp van een of meerdere rekken en een schuifwand. Kies daarbij niet alleen voor modellen met hangrekken, maar schaf ook een exemplaar aan met ligplanken. Voordat je over gaat tot de aanschaf van een kledingrek is het goed om bij jezelf na te gaan waar je de kledingrekken zou willen plaatsen. Komt het rek bijvoorbeeld in een vochtige ruimte te staan, let er dan wel op dat het betreffende rek bestand is tegen vocht. Wil je vooral een praktisch model voor tijdens het strijken bijvoorbeeld, dan kan een kledingrek met wieltjes een uitkomst zijn. Op deze manier kun je de kleding met kledingrek en al verplaatsen. Ook als je een kledingrek in een kleine ruimte wilt plaatsen dan kan het handig zijn om voor een verrijdbaar model te kiezen. Heb je een krappe kledingkast, veel te veel kleding of wil je gewoon overzicht bewaren in je kast? Denk dan eens aan een afsluitbaar kledingrek. Hierin kun je je winter- of zomerkleding schoon en fris in bewaren. Deze rekken hebben een afsluitbare textiele hoes. Met aan de buitenzijde een leuke design afbeelding, bijvoorbeeld van een bekende stad of de natuur. Om het geheel volledig af te maken zijn er ook diverse opberghulpen verkrijgbaar, zoals mooie boxen van diverse afmetingen waarin je onder andere sjaals, sokken, panty’s en lingerie kunt bewaren.